Read, memorize and dramatize the dialogue
Поможем в ✍️ написании учебной работы
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой

RESTAURANT COMPLAINTS

Bennie: Excuse me, please. This soup's cold.

Waiter: I'm very sorry. I'll get you another one.

Bennie: Excuse me, please! This steak is rare. I asked for well-done.

Waiter: I'm sorry, sir. I thought you said rare.

Hanna: Waiter. Sorry, but this glass is dirty.

Waiter: I'm awfully sorry, madam. I'll bring you another one.

Hanna: Excuse me, I haven't got a fork.

Waiter: Really. Oh dear. Here you are, madam.

Hanna: I'm afraid I didn't order this. I asked for roast chicken.

192

Waiter: I'm sorry, madam. I'll change it for you at once.


Unit 7. Restaurants


DIALOGUE 6

Read, memorize and dramatize the dialogues.

FINISHING THE MEAL

Waiter: Would you like anything for dessert?

Peter: Just a black coffee for me, please. What about you two?

Hanna: I'll have a white coffee, please, and a piece of cheesecake.

Bennie: Nothing for me, thanks.

Peter: And could I have the bill, please.

Waiter: Certainly, sir. Just a moment. Here you are.

Bennie: Let me have it. I'll pay.

Peter: Oh, no, no, Bennie, it's my treat. Oh, there is a mistake here.

Excuse me, the bill is wrong. We didn't order two bottles of wine. We only had one.

Waiter: Yes, you are right. I'm sorry, sir. I'll change the total.

Peter: Do you accept credit cards? Visa?

193

Waiter: Definitely, sir. Thank you very much.


 


 





Role play.

Student A

You come to a restaurant. Choose the place, food from the menu, ask the waiter/waitress to describe the food you don't know by names. Make your order. Complain. Ask for the check. Pay the check and leave the tip.

Student В

You are a waiter/waitress. Welcome the customer. Help to choose, ex­ plain the names of different food, take the order; and apologize for the things the customer is complaining about. Bring the check. Be polite and friendly.


 


 





Swap roles.

27. Make several dialogues at different restaurants. Swap roles.

28. Translate into English.

МЕНЮ Закуски

Ассорти из свежих овощей

Баклажаны, фаршированные домашним сыром

Английский язык для турбизнеса и сервиса

Слабосоленая сельдь Ассорти из домашних сыров

Блинчики со сметаной, с вареньем, с красной икрой.

Салаты

Салат по-деревенски (Запеченная говядина, отварной картофель, корнишоны и зеленый горошек под горчичным соусом) Коктейль из креветок (Половина авокадо, креветки, ананас, за­правленные соусом)

Греческий (Томаты, огурцы, болгарский перец, брынза, маслины, оливки, лук, листья салата)

Цезарь (Куриное филе, салат, чесночные гренки, сыр Пармезан, соус из анчоусов)

Супы

Суп от шеф-повара

Овощной суп с грибами в сливочном соусе Суп «Тальятелли» с морепродуктами 295 г

Горячее из мяса и птицы

Куриная печень, жаренная с грибами, болгарским перцем и реп­чатым луком с добавлением пряного соуса на красном вине Филе телятины, жаренное с баклажанами, цуккини, томатами, репчатым луком и грибами Острый бифштекс

Говяжий бифштекс под острым соусом Свиная вырезка с черносливом Свинина под грибным соусом

Утиная грудка в апельсинно-малиновом соусе (подается с рисовой смесью)

Рыба и морепродукты

Судак «Авиньон»

Тигровые креветки

Мидии под шафрановым соусом

Морские гребешки с беконом и рисом

Форель запеченная с овощным гарниром

Шашлык из осетрины

Гарниры


194

Картофел ь-фри Картофельное пюре


Unit 7. Restaurants

Жареный картофель с грибами Рис с овощами

Гречневая каша с белыми грибами

Соусы

Соевый Мед

Масло сливочное Сметана 35 г Кетчуп Майонез

Десерты

Мороженое в ассортименте (шоколадное, клубничное, манго, сли­вочное с шоколадной крошкой, ореховое, лимонное) Штрудель

Чернослив в сливочном соусе Свежие фрукты

Слоеный торт из миндального бисквита Творожный торт «Лесная ягода»

Безалкогольные напитки

Минеральная вода Кока-Кола Пепси-Кола Тоник

Клюквенный морс

Молоко

Сливки

Соки (Апельсиновый, яблочный, ананасовый, томатный, вишне­вый, грейпфрутовый) Чай (черный, фруктовый, зеленый) Кофе (Капуччино, Эспрессо, по-восточному, греческий)

Карта вин


Красное

Сухое, полусухое, полусладкое, десертное Белое

Сухое, полусухое, полусладкое, сладкое, десертное

Алкогольные напитки

195

Коньяк, бренди, водка, наливка, текила, джин, ром, виски, ликеры.

Английский язык для турбизнеса и сервиса


PROJECT WORK

1. Write a restaurant guide to tourists, travellers, and locals in your city. Describe cuisine, food & wine lists, service, prices, ambience and location. Rate restaurants according to any known or your own classifi­cation. Suggest good places to dine for different occasions. Present you "Restaurant Guide" to your group and may be publish it at your local newspaper.

196

2. You are a manager you are going to open a new restaurant soon. Advertise on you restaurant. Include details about cuisine, menu details, service, additional and special services you provide, prices, ambience and location and inside decor. Give contact information. Make a presenta­tion to your group.


Part II

Venice..

TRAVEL BUSINESS

Unit L Forms Of Tourism


 

NORWAY


 

SWEDEN

I thought such things could be only in

Английский язык для турбизнеса и сервиса




GROUP TALK


Дата: 2018-12-21, просмотров: 392.